• Telefon: +90 216 369 80 80
  • Adres: Suadiye Mahallesi Bağdat Caddesi 462/3 34740 Kadıköy İstanbul

YÜZ GERME TEKNİKLERİ

Yüz germe ameliyatı 3 farklı teknik uygulanarak  yapılabilir.

Klasik yüz germe

Bu yöntem, genellikle yanak, boyun ve çene altı sarkıklıklarının yanı sıra yanak derisinde kırışıklık, gevşeme, sarkma olan kişilerde tercih edilecek yöntemdir. Ameliyat  şakak, kulak ön sınırı, kulak arkası boyunca derinin kesilmesi ile başlar. Şakak, kulak önü ,kulak arkasındaki  deri kaldırılır. Deri altındaki gevşek iç dokuları yukarıya doğru çekilerek fazla dokular kesilir ve germe işlemi uygulanır,  Yanak derisindeki fazlalıklarda kesilerek cilt gerdirilir. Kesilmiş olan dokular usulüne göre gizli dikişler atılarak ameliyat tamamlanır. Ameliyatın kesisi kulak önü ve kulağın iç kısmından yapıldığı için karşıdan bakıldığında belirgin bir iz kalmaz.

Mini yüz germe

Bu yöntem, genellikle yanaktaki kırışıklıklar ve alt yanak bölgesi sarkıklıklarında olan kişilerde tercih edilecek yöntemdir. Ameliyat üst ön sınırından başlar, kulak önü boyunca aşağı doğru iner ve kulak memesi önünde sonlanır. Kesilen  kulak önündeki  deri kaldırılır. Deri altındaki gevşek iç doku yukarıya doğru çekilerek fazla dokular ve yanak derisindeki fazlalıklarda kesilerek cilt gerdirilir. Kesilmiş olan dokular usulüne göre gizli dikişler atılarak ameliyat tamamlanır. Ameliyatın kesisi sadece kulak önünde olur,  iz kesinlikle belli olmaz.

Endoskopik yüz germe

Yüz germe işlemi eğer deride buruşukluk, fazlalık yoksa, sadece yanak dokularının sarkmasından ibaretse endoskopik yöntem uygulanarak yapılır. Endoskopik yüz germe, klasik yüz germe ameliyatıyla karşılaştırıldığında daha genç yaş grubuna hitap etmektedir. Sadece daha canlı görünüm hissetmeye ihtiyacı olan kişilere 30’lu yaşlarda bile uygulanabilir. Bu yöntem, klasik yüz germe ameliyatına göre daha yeni tekniktir. Şakak bölgesinden saçlı deri içinde 2 cm uzunluğunda kesi yapılarak uygulanır. Kesilen yerden içeriye kamera yerleştirilir. Şakak bölgesi ve yanak bölgesinin tüm dokuları, zemindeki kemikten sıyrılır. Kemikten ayrılarak serbestleşen bu dokular yukarıya doğru çekilerek sabitlenir. Kesilen yerler gizli dikişler atılarak kapatılır. Kesiler küçük ve kansız bir ameliyat olduğu için iyileşme süresi de klasik yüz germe ameliyatına göre daha kısa sayılır.

Bu tekniklerden hangisinin uygulanması gerektiğine yanak dokularının gevşeklik, sarkıklık derecesine, deride buruşukluk olup olmadığına bakılarak karar verilir.

Yüz germe operasyonu, uygun donanıma sahip bir hastanede genel anestezi altında yapılır. İşlem yaklaşık 3-4 saat sürer. Hastanede genelde 1 gün yatmak gerekir. Ameliyat sonrası birkaç gün boyunca yüz, hafif baskılı bir bandaj ile sarılı kalır. Yüz bölgesinde gerginlik, ağrı, morarma, ödem (şişlik), ve deri yüzeyinde uyuşukluk gibi durumlar olabilir, bunların hepsi normal olup ameliyatın doğasında vardır. Çok şiddetli ağrı olmaz, normal ağrı kesici ilaçlar ile kolaylıkla kontrol altına alınabilir. Şişlik (ödem) ilk 7-10 gün içinde hızlı bir şekilde azalır, geri kalan ve dikkat çekecek kadar belirgin olmayan hafif şişliğin kaybolması, cildin yüz üzerine tam olarak oturması yaklaşık altı ay sürer. Şişliğin hızla düzeldiği ilk haftalarda deri yüzeyindeki gerginlik hissi ve uyuşukluk da azalarak kaybolur. Uyuşukluğun kalıcı olması çok rastlanan bir durum değildir. Morarmaların kaybolması kişinin hassasiyetine göre değişmektedir. Bu süre bazen hassas bünyeli kişilerde 10 güne kadar uzayabilir. Endoskopik yüz germe uygulamalarında morarmalar biraz daha az olmaktadır. Ameliyattan sonra şişlik ve morarmadan dolayı yüzünüz  tanınmayacak bir halde olabilir. Bu normaldir, ancak şişlikler ve morluklar azaldıkça, yani yaklaşık 7-10 gün sonra gerçek yüz hatlarınız belirmeye başlar.